• luchtonderzoek kantoor

    Fijnstof meting magazijnen kantoren en vliegvelden

    Lucht verbeteren begint met fijnstofonderzoek

    Meer informatie
  • Luchtmeting kantoor

    Preventieve fijnstof meting voorkomt luchtwegproblemen

    Luchtcontrole onderzoekt fijnstof in uw omgeving

    Meer informatie
  • fijn stof onderzoek

    Fijnstof in beeld met luchtonderzoek

    Voorkom dagelijkse blootstelling aan fijnstof

    Meer informatie

Fijn stof onderzoek

Fijn stof onderzoek in magazijnen en kantoren

Fijn stof is een verzamelnaam voor deeltjes die kleiner zijn dan 2,5 tot 10 micrometer oftewel 0,01 millimeter (PM2,5/PM10). In elk magazijn zweven deze kleine deeltjes door de lucht, maar niemand kan ze zien. Niet te verwarren met zichtbaar stof. Het enige wat wel zichtbaar is (wordt), zijn de problemen die kunnen ontstaan als medewerkers deze deeltjes langdurig inademen. De overheid waarschuwt voor een verminderde longfunctie, meer luchtwegklachten en extra medicijngebruik bij mensen met luchtwegaandoeningen. Als deze allerkleinste fijnstof deeltjes direct in de bloedbaan terechtkomen, kunnen ze ook bijdragen aan hart- en vaatziekten. Ook op kantoor zijn fijnstofbronnen zoals een oude, slecht onderhouden kopermachine. Maar ook vliegvelden en drukke wegen veroorzaken veel fijnstof en kunnen bij onvoldoende filtrage ingeademd worden..

Luchtonderzoek bedrijven, scholen en particulieren

Luchtcontrole.nl verzorgt onafhankelijk fijnstof luchtonderzoek, lasrook metingen, ventilatiemetingen, CO2 metingen, microbiologisch onderzoek, luchtkwaliteit onderzoeken en onderzoek naar vluchtige organische stoffen/VOS. Determinatie bacteriën, schimmels en gisten in lucht en bij contactmonsters vindt plaats in ons laboratorium onder accreditatie. Luchtcontrole.nl meet snel de kwaliteit van uw binnenklimaat met moderne apparatuur tegen aantrekkelijke prijzen. Klein en grootschalig luchtonderzoek volledig volgens wens.
Voor een gratis consult bel 06188-22968 of mail naar infoluchtmetingluchtcontrole.nl

Luchtmeting en ventilatiemeting

Is de ventilatie afgestemd op het wisselend aantal gebruikers van de werkruimte of kantoor ? Hoe functioneert uw ventilatiesysteem ? Het verloop gedurende de hele week van temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en koolstofdioxide (CO2) komt volledig in beeld.

Fijn stof meting PM2,5 en PM10

Werken de filters van de luchtbehandeling naar behoren ? Stoot de printer of kopieermachine te veel fijn stof uit ? Is uw kantoor gevestigd nabij een snelweg of vliegveld ? Veel fijnstof in uw magazijn ?. Met een fijnstof meting worden deze vragen beantwoord.

Vluchtige organische stoffen in lucht

Vluchtige organische stoffen (VOS) komen vrij bij verdamping van aardolieproducten en andere organische stoffen en bij onvolledige verbranding. Voorbeelden zijn benzine, verf, inkten, lijmen, oplos- en schoonmaakmiddelen, boenwas, cosmetica en nagellakremover.

Microbiologisch contact en luchtonderzoek

Luchtcontrole controleert met microbiologisch onderzoek de luchtkwaliteit in luchtbehandeling systemen en op de werkvloer. Hoge concentraties bacteriën, schimmels en gisten in lucht hebben een negatieve invloed hebben op de gezondheid. Een hoog ziekteverzuim is het logische gevolg.

Luchtmeting en verbetering

Na het luchtmeting worden de resultaten verwerkt in tabellen en grafieken en geanalyseerd. In de inbegrepen complete rapportage wordt een conclusie en advies ter verbetering opgenomen. Op weg naar verbetering van uw luchtkwaliteit !

Oorzaak klachten vinden

Een luchtmeting brengt uw klachten in beeld

Het basis luchtonderzoek bestaat uit een meting van het verloop van temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en CO2. Naar wens kan een fijnstof meting PM2,5 en PM10 en microbiologisch onderzoek worden uitgevoerd. Direct, maar ook als vervolgonderzoek, kunnen metingen naar vluchtige organische stoffen worden uitgevoerd. Alle monsters worden gedetermineerd in een geaccrediteerd microbiologisch laboratorium en voorzien van certificaat.

Als de oorzaak van de klachten gevonden is volgt een passend advies. Afhankelijk van de uitslag van de luchttest geven wij een aantal mogelijke oplossingen. Toetsing meetgegevens richtlijnen arbodienst, SER, RIVM en centrum voor gezonde scholen. Onderzoek altid inclusief rapportage en certificaten (Bij accreditatie). Voor een gratis onafhankelijk consult bel nu 06188-22968 of mail naar infoluchtmetingluchtcontrole.nl

Te hoge of te lage temperatuur 15%
Te hoge of te lage relatieve luchtvochtigheid 23%
Te weinig ventilatie, te hoge CO2 concentratie 27%
Te hoge concentraties bacteriën en schimmels 21%
Te hoge fijnstof waarden12%
Ander probleem (Tocht, belichting, vluchtige organische stoffen, straling)8%

Referenties

Een overzicht van een klein gedeelte van uitgevoerde luchtkwaliteitsmetingen in Nederland. Ons werkgebied is Benelux. U kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen, bel 06188-22968 of mail naar infoluchtmetingluchtcontrole.nl

luchtonderzoek
luchtmeting kantoor
fijnstof meting
PM2,5/PM10
bacteriën
Schimmels en gisten
binnenklimaat onderzoek
meting luchtkwaliteit

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP

Voor meer informatie en een gratis consult kunt u contact opnemen via telefoonnummer 06188 22968 of een email sturen. Werkgebied heel Nederland.

Gratis consult luchtonderzoek

06188-22968

infoluchtonderzoekluchtcontrole.nl

www.luchtcontrole.nl

Locatie Zoetermeer: Du Meelaan 292

Recente meetlocaties:

Luchtmeting kantoor

Luchtcontrole onderzoekt:

Vezeltypering en/of –telling
Huisstofmijt onderzoek
Stofkarakterisering
Fijnstof metingen
Temperatuur
Relatieve luchtvochtigheid
CO en CO2 gehalte (koolmonoxide, kooldioxide)
Microbiologisch onderzoek-
in lucht- en contactmonsters
Bacteriën, schimmels en gisten in lucht
Oplosmiddelen (VOS/VOC) vluchtige organische stoffen
Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen
Onderzoek dampen kruipruimtes (Isolatie)
Specifieke componenten en/of gassen
Aminen/nitrosamines/aldehyden
Arbeidshygiënisch onderzoek algemeen
Infrarood en thermisch isolatie onderzoek
Tochtonderzoek
Lasrook metingen
Waterstof metingen (batterij oplaadstations)
α β γ straling, EMC onderzoek
Trillingsmetingen